Onno te Rijdt

Upbeat

Joris Bos is een naïeve, lichtelijk contactgestoorde muziekmaker die op het verkeerde moment een huis koopt, op de verkeerde vrouw verliefd wordt en met wie het misschien wel helemaal verkeerd afloopt. Door de jaren heen heeft hij een dagboek bijgehouden. Dagelijkse mijmeringen aangevuld met mini-composities. Op zijn verzoek heeft de verteller van die ‘dagfragmenten’ een compilatie gemaakt.

De audioroman Upbeat is een eigentijds, bij een vlagen absurdistisch gesamtkunstwerk waarin Onno te Rijdt in woord en muziek verhaalt over de wanhoop van een man die diep in de schulden zit. Tot welke daden is Joris in staat?
Met onderkoelde humor, strakke dialogen en in scherp afgesneden scènes vertelt Te Rijdt daarnaast over het vercommercialiseren van de maatschappij, hier verbeeld door de pretparkisering van een ecologische wijk in Amsterdam, en de verhouding tussen taal en muziek.

Upbeat bestaat uit 37 delen en 36 korte intermezzo's, die bij elkaar vier uur duren. Na aankoop kunt u Upbeat streamen of downloaden.

Nog veel meer wetenswaardigheden over Upbeat zijn te lezen in het zelfinterview en de nerdy informatie.

 

Beluister hier enige delen van Upbeat. 

Het verdient aanbeveling Upbeat in stereo te beluisteren.